Skip to main content
Noutăți

Rezultatele proiectului „Clasa Viitorului – Pedagogie Digitală” pentru perioada ianuarie – februarie 2025

By martie 27, 2025aprilie 11th, 2025No Comments

Rezultatele proiectului „Clasa Viitorului – Pedagogie Digitală” pentru perioada ianuarie – februarie 2025
COMUNICAT DE PRESĂ
Asociația Edu Apps anunță rezultatele obținute în cadrul proiectului „Clasa Viitorului – Pedagogie Digitală” pentru perioada ianuarie-februarie 2025. Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea competențelor digitale și de pedagogie digitală ale profesorilor, facilitând integrarea eficientă a tehnologiilor în procesul de predare și contribuind la îmbunătățirea calității educației.

„Clasa Viitorului – Pedagogie Digitală” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul apelului „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”, cod ID_19.

Proiectul a fost demarat în octombrie 2024 de către Asociația Edu Apps, în calitate de lider al consorțiului, alături de Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și Universitatea din București, și cu sprijinul partenerilor din Casele Corpului Didactic din 11 județe (Bacău, Constanța, Covasna, Harghita, Ilfov, Mureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui).

rezultate clasa viitorului pedagogie digitala martie 2025

rezultate PNRR clasa viitorului pedagogie digitala martie 2025

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezultate obținute în perioada ianuarie – februarie 2025:
✅ 6288 de persoane înrolate în grupele de formare demarate în această perioadă.
✅ 210 participanți au finalizat programele de formare și au primit certificare până la data de 28 februarie 2025.
✅ 4831 persoane din medii dezavantajate (4675 din mediul rural și 156 din mediul urban defavorizat).
✅ 3374 participanți din ciclurile gimnazial și liceal/postliceal.
✅ 8 grupe de formare finalizate, cu un total de 214 persoane din grupul țintă.
✅ 359 sesiuni sincron, însumând peste 1300 de ore de formare online.
Mentorat și cercetare
Un element esențial al proiectului îl reprezintă activitatea de mentorat, menită să ofere sprijin personalizat cadrelor didactice. În perioada ianuarie – februarie 2025, 270 persoane au intrat în programul de mentorare.
Cursurile sunt organizate pe niveluri de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial și liceal) și vizează, în special, cadrele didactice din mediul rural și din zonele defavorizate, oferindu-le acces la resurse și competențe digitale esențiale.

Ce beneficii au profesorii în cadrul programului de formare?
✅ Cursuri practice, acreditate (25 de credite – nivel Intermediar, 30 de credite – nivel Avansat), susținute de formatori experți în pedagogie și tehnologii digitale.
✅ Acces la un program de mentorat post-formare, ateliere pedagogice și masterclassuri online.
✅ Posibilitatea de a crea materiale interactive captivante și de a valorifica Inteligența Artificială în procesul de predare.
✅ Vor face parte dintr-o comunitate profesională extinsă, cu 15.000 de profesori implicați la nivel național.

În plus, peste 8.000 de resurse educaționale deschise multimedia vor fi dezvoltate pentru a susține calitatea actului educațional în școlile din România!

Ce spun participanții la proiect?

Daniela Ș.: „Mulțumim formatorilor, mulțumim Edu Apps, pentru această experiență extraordinară! Super profesionalism, în exemple de bună practică! Am avut parte de o formare super-profi pe care sperăm să o manifestăm la aceeași scală, formabililor noștri!”
Mariana F.: „Felicitări și mulțumiri, doamnelor formatori! Am privilegiul de a face parte din acest grup de învățare ghidat de dumneavoastră! Curs foarte frumos structurat, logic! O îmbinare perfectă de pedagogie aplicată digital! Un curs provocator pentru educația timpurie! Am avut nevoie de sprijin, susținere și încurajare! Vă mulțumim că ni le-ați acordat necondiționat, cu răbdare și tact!”

Proiectul „Clasa Viitorului – Pedagogie Digitală” continuă să sprijine profesorii în adaptarea la noile cerințe ale educației digitale, contribuind astfel la modernizarea procesului de predare și la îmbunătățirea experienței de învățare pentru elevi.
Proiectul „Clasa Viitorului – Pedagogie Digitală” finanțat de Uniunea Europeană prin „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”, a luat punctaj maxim de 100 de puncte la evaluarea calitativă și se desfășoară în perioada 21.10.2024 – 31.03.2026, valoarea totală a proiectului fiind de 65.146.935,44 lei, iar valoarea finanțată din PNRR este de 59.619.600 lei.

Pentru mai multe informații despre proiectul „Clasa Viitorului – Pedagogie Digitală”, vă rugăm să ne contactați la [pd@eduapps.ro / 021 9996] sau să vizitați https://pedagogiedigitala.clasaviitorului.ro/.
„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”
https://mfe.gov.ro/pnrr/ https://www.facebook.com/PNRROficial/

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
#EduApps #PedagogieDigitală #ClasaViitorului #ClasaViitoruluiPedagogieDigitala #SustinClasaViitorului #ProfesorulViitorului #PedagogDigital

#UniversitateaBucuresti #UniversitateaBabesBolyai #CasaCorpuluiDidacticBacău
#CasaCorpuluiDidacticConstanta #CasacorpuluiDidacticCovasna
#CasacorpuluiDidacticHarghita #CasacorpuluiDidacticIlfov #CasaCorpuluiDidacticMures
#CasaCorpuluiDidacticPrahova #CasaCorpuluiCidacticSalaj #CasaCorpuluiDidacticSibiu
#CasaCorpuluiDidacticSuceava #CorpuluiDidacticVaslui